Koncert ansambla “Le Trio”

Rendez-vous

Le Trio čine sopranistica Marija Lešaja, flautistica Eda Rimanić i pijanistica Iva Ljubičić. Riječ je o mladim i uspješnim hrvatskim glazbenicima koje izvode francusku glazbu, od razdoblja romantizma, impresionizma pa do suvremenih kompozicija u kojima se osjeća utjecaj popularne glazbe i jazza.

„Naš mali ansambl nastao je kao rezultat dugogodišnjeg poznanstva i muziciranja na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, koje se kasnije nastavilo u ansamblu Glazbenih staza s kojim smo održali mnoge nastupe i polučili dosta uspjeha“, kažu.

Na koncertu u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu, 15. lipnja 2015., izvest će većinom francuske skladbe, neke u duetima, no mnoge kao puni trio. Izvest će, međutim, i rijedak hrvatski glazbeni iskorak prema ekspresionizmu Dragana Plamenca, jednu od Triju pjesama na stihove Charlesa Baudelairea, iz 1914., koja se na programu pridružuje skladbama Camillea Saint-Saënsa, Claudea Debussyja, Claudea Bollinga, Gabriela Fauréa, Julesa Masseneta, Andréa Capleta i Louisa Diémera.

 

rendezvous_blok