France Alumni Croatie

Mreža hrvatskih studenta koji su boravili u Francuskoj radi studija ili stručnog usavršavanja

Svake godine 100 000 stranih studenata završava studij u Francuskoj. Nakon studija France Alumni ih informira i omogućava im da ostanu u kontaktu, ističući važnost boravka u Francuskoj za njihovu profesionalnu karijeru.

France Alumni je višejezična digitalna platforma koja ima za cilj okupljanje, informiranje i umrežavanje stranih studenta koji su boravili u Francuskoj radi studija ili stručnog usavršavanja.

Vrlo je učinkovita i djeluje poput društvene mreže. Njen interaktivni imenik omogućuje da se učlanite u mrežu i komunicirate s drugim alumnijima. Platforma nudi i mogućnost osnivanja tematskih grupa što omogućuje članovima da prate teme koje ih zanimaju. Na mreži se nalaze informacije o francuskom visokom školstvu,  prostor namijenjen francuskim kompanijama, ponude za posao i tematski newsletter. U rubrici magazin možete naći novosti o kulturnim, gospodarskim i poduzetničkim aktivnostima i kao i korisne informacije .

Platforma France Alumni Croatie osim bivših studenata povezuje  hrvatske institucije iz sustava znanosti i visokog školstva sa tvrtkama te doprinose promociji suradnje između Francuske i Hrvatske.

Kontakt : Zdenka Maricic, zagreb@campusfrance.org

www.croatie.francealumni.fr