Zadaće

Osnovan 1921. godine Francuski institut u Hrvatskoj sad već više od 100 godina radi na promociji francuske kulture i jezika u Hrvatskoj kao i na promociji znanosti i visokog obrazovanja.

Francuski institut u Hrvatskoj dio je svjetske mreže od 98 Francuskih instituta, 850 Francuskih alijansi i 131 Ureda za suradnju i kulturnu djelatnost. Usko surađuje s Veleposlanstvom Republike Francuske u Hrvatskoj.

KULTURA & RAZMJENA MIŠLJENJA

Ugledni akter kulturnog života u Hrvatskoj, Francuski institutu u Hrvatskoj podupire festivale, kulturna događanja i kulturne institucije predstavljajući ono najbolje od suvremene francuske kreacije (kazalište, ples, film, književnost, vizualne umjetnosti…).

Mjesto rasprave i izražavanja francuske misli o svjetskim tranzicijama, s partnerina organizira susrete, simpozije i okrugle stolove o velikim pitanjima u društvu.

OBRAZOVNA SURADNJA I FRANCUSKI JEZIK

Francuski institut podupire učenje francuskog jezika. Osigurava potporu profesorima francuskog jezika  i podupire stvaranje dvojezičnih razreda.

Svake godine mjesec Frankofonije prilika je za organiziranje brojnih kulturnih događanja u cijeloj Hrvatskoj.

SVEUČILIŠNA I ZNANSTVENA SURADNJA

Francuski institut promiče suradnju između hrvatskih i francuskih sveučilišta i sudjeluje u financiranju zajedničkih znanstvenih projekata na visokom nivou.

L’Espace CampusFrance, smješten u Medijateci, tijekom cijele godine pruža informacije studetima koji žele nastaviti svoje studije u Francuskoj.

MEDIJATEKA, PROSTOR BOGAT SADRŽAJEM OTVOREN SVIMA

Nedavno preuređena Medijateka, otvorena svim partnerima instituta i drugim korisnicima, efikasna je i vrlo posjećena. Svake godine ugošćuje brojne izložbe, predavanja, susrete i projekcije.

Nudi velik izbor knjiga, časopisa, CD-a i DVD-a. Platforma Culturethèque nudi velik broj francuskih sadržaja dostupnih na internetu.