Zašto učiti francuski

Svijet i međunarodni odnosi

Francuski je prozor u svijet! Jedan je od dva jezika koji se govore na svim kontinentima i nakon engleskog drugi jezik koji se najviše uči na svijetu. Govori ga više od 274 milijuna ljudi diljem planeta (Švicarska, Belgija, Kanada, Afrika, jugoistočna Azija, Sejšeli…), francuski je istinski adut i sigurna vrijednost za budućnost.

Francuski je i jezik diplomacije i međunarodnih odnosa: jedan je od radnih i službenih jezika Ujedinjenih naroda te brojnih međunarodnih institucija i organizacija poput Europske unije ili međunarodne organizacije Crvenog križa. Poznavanje francuskog nužno je za sve one koji žele raditi u međunarodnim organizacijama.

Studiranje i poslovni svijet

Nezaobilazan! Naučiti francuski jezik sigurna je prednost za ulazak i napredovanje u poslovnom svijetu.

Učenje francuskog, na primjer, omogućuje nastavak studija u Francuskoj na uglednim sveučilištima ili velikim poslovnim i tehničkim učilištima koji se ubrajaju u najbolje visokoškolske ustanove na svijetu.

Studenti koji vladaju francuskim mogu dobiti stipendije francuske vlade i nastaviti studij u Francuskoj u svim područjima te dobiti međunarodno priznatu diplomu.

Današnji mladi direktori tvrtki tvrde da je poznavanje francuskog jezika iznimno pozitivan adut. Engleski više nije dovoljan ! Ako je prije engleski bio glavni poslovni jezik, danas se ova dva jezika nadopunjuju.

Putovanja, kultura, turizam

Francuska je najposjećenija zemlja svijeta te zajedno s frankofonskih zemljama  obiluje sjajem i aromama. Ako barem donekle vladate francuskim, bit će vam puno ugodnije posjetiti Pariz i sve francuske regije, ali i Afriku, Švicarsku, Kanadu, Monako, Sejšele…

Francuski je garancija kulturnog bogatstva i intenziteta. Bolje znanje francuskog omogućuje pristup velikim djelima književnosti i filma. Francuski je također i ulaznica za pristup kritičnom duhu, utemeljitelju ljudskih prava.

“Francuski je i danas službeni jezik ljubavi, a Pariz je idealan grad za prosidbu!”