Poleti s francuskim

Uvodne radionice francuskog jezika u osnovnim školama i dječjim vrtićima u Hrvatskoj 

Program « Poleti s francuskim » pokrenuo je Francuski institut u Hrvatskoj radi promocije učenja francuskog jezika u hrvatskim školama. Program nudi uvodne radionice francuskog jezika kroz zabavne i komunikativne aktivnosti temeljene na dinamičkim i interaktivnim metodama. Radionice omogućuju učenicima da, uz zabavu, otkriju francuski jezik i kulturu, kao i bogatstvo frankofonskog područja. Program je dobio suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Koje škole mogu sudjelovati ?

Za ove radionice mogu se prijaviti sve osnovne škole, čak i one koje nemaju nastavu francuskog jezika. Voditelji radionica dolaze primarno u 3. razrede, kako bi kod djece pobudili želju za učenjem francuskog jezika, i u 8. razrede, kako bi ih potaknuli da nastave učiti francuski jezik u srednjoj školi, u gimnaziji ili u dvojezičnim odjelima. Program je dostupan i u verziji za malu djecu poleti s francuskim s Vukom, namijenjenoj dječjim vrtićima.

Koja razina znanja jezika je potrebna?

Naši voditelji svoje aktivnosti prilagođavaju nastavi od potpune početne do srednje razine. Ne postoji minimalna potrebna razina. Ove su radionice osmišljene kako bi potaknule sve učenike da uče francuski, čak i one koji uopće ne govore taj jezik.

Kako su organizirane radionice ?  

Ovisno o njihovoj dostupnosti, naši voditelji mogu provesti prijepodne ili poslijepodne u školi i posjetiti nekoliko razreda.Radionice traju 45 minuta, a voditelji donose vlastiti materijal: igre, časopise, pjesme, video isječke, plakate… u istoj školi može se okupiti više učitelja, a može se okupiti i više škola u istom gradu.Što je više prijavljenih razreda, veća je vjerojatnost da ćete moći sudjelovati u ovim radionica.

Koja je cijena programa i kako se prijaviti? 

Troškove održavanja radionica i putne troškove voditelja u cijelosti pokriva Francuski institut u Hrvatskoj.Škole korisnice samo se moraju obvezati osigurati dobrodošlicu voditeljima i uvjete za održavanje radionice (rezervacije prostora, organiziranje grupa učenika).Održavanje će biti potvrđeno prema financijskim mogućnostima Francuskog instituta u Hrvatskoj. Da biste zatražili održavanje radionice, trebate jednostavno pisati na adresu education@institutfrancais.hr