Emmanuelle Pagano – Svijet u riječima

Rendez-vous
Nekoliko mjeseci nakon objave romana „Adolescenti trogloditi“ u Hrvatskoj i dan uoči objavljivanja njezine zbirke književih djela „Vezivanja“, francuska književnica Emmanuelle Pagano dolazi u Hrvatsku od 31. svibnja do 4. lipnja na četiri književna susreta od kojih će se dva održati u Zadru, a dva u Zagrebu.
Emanuelle Pagano će u Zadru 1. lipnja od 14h30 do 16h, u pratnji svoje prevoditeljice Ursule Burger Oesch, susresti se sa studentima književnog prevođenja Odjela za francuske i iberoromanske studije Sveučilišta u Zadru s kojima će raspravljati o prevoditeljskim izazovima svojih djela. Istog će se dana u Gradskoj knjižnici Zadar u 19h održati promocija njezine knjige „Adolescenti trogloditi“ te javno čitanje s ciljem predstavljanja njezina rada široj publici.
U Zagrebu će se književnica 2. lipnja u 20h susresti sa studentima katedre za francuski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
Promocija knjige „Adolescenti trogloditi“ i javno čitanje održat će se 3. lipnja u 18h Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu.
Povodom dolaska autorice u Hrvatsku, u književnom će časopisu Tema biti objavljene dvije novele iz njezine knjige „Lisicu golim rukama“ u prijevodu Valentine Bregovac, studentice diplomskog studija Sveučilišta u Zadru.
rendezvous_blok