Ciklus predavanja profesora s Collège de France

Rendez-vous

Collège de France jedinstvena je institucija vrhunskog znanstvenog istraživanja i poučavanja ne samo u Francuskoj, nego i u svijetu, s tradicijom koja seže sve do 16-og stoljeća.

Francuski insitut u Hrvatskoj ima zadovoljstvo ugostiti troje vrhunskih znanstvenika te prestižne institucije koji će u suradnji s hrvatskim partnerima održati predavanja u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Profesor Marc Fontecave s Odjela za biološke procese, održati će 26.5. predavanje u knjižnici HAZU na temu kemija i enrgetski izazovi. 27. svibnja boravit će na Institutu „Ruđer Bošković” i Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilšita u Zagrebu, gdje će govoriti o prirodom inspiriranim katalizatorima.

Profesor Philippe Kourilsky s Odjela za molekularnu imunologiju, boravit će na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Medicinskom Fakultetu Sveučilišta u Rijeci, 17. i 18 . rujna 2015. godine. Profesor Kourilsky govoriti će o ljudskom imunitetu i prirodnoj obrani organizma.

Profesor Jean-Pierre Brun s Odjela tehnike i gospodarstva antičkog Mediterana gost je Arheološkog muzeja u Splitu gdje će boraviti 24. rujna ove godine. Profesor Brun održat će dva predavanja o vinima i mirisima antičkog Mediterana.

rendezvous_blok