Edith the show

Edith Piaf je jedna od najpopularnijih francuskih pjevačica koja je obilježila 40-e i 50-e godine prošlog stoljeća.

Međunarodno se proslavila svojim karakterističnim, promuklim, žalosnim glasom te pjesmama o ljubavi i usmaljenosti. Pjesma ”La Vie en Rose” se definitvno nalazi među najpoznatijim i najcitiranijim pjesmama ikad. Punim imenom, Edith Giovanna Gassion, rođena 19. prosinca 1912., već s 15 godina počela je pjevati kao ulična pjevačica. Velika osobnost i jedinstveni glas su ju doveli na veliku parišku scenu te postaje najpoznatije ime francuske šansone. Uskoro je, uz Europu, svojim pjesmama osvojila i cijeli svijet.

Glasa puna neodoljive topline pjevala je o tjeskobi siromaštva, bijedi ulice i lutanjima, ali i o neugasivoj nadi, povjerenju i sveprisutnoj magiji ljubavi. Među najpoznatijim pjesmama ističu se balade: već spomenuta ”La vie en rose”, ”Non, je ne regrette nien”, ”Hymne s l’amour”, ”Padam…Padam…” , ”La Foule”…Uz glazbene zapise, pojavila se i na filmskom platnu, a napisala je i nekoliko memoarskih djela. Umrla je sa 47 godina, u listopadu 1963.

Ove godine obilježava se 50. obljetnica njene smrti, a danas, na datum njenog rođendana, Dallas Records i Mars Music ponosno najavljuju: 

”EDITH – THE SHOW”! Svjetski poznatu izvedbu ”EDITH – THE SHOW” hrvatska publika ima priliku vidjeti u Zagrebu, 25. ožujka 2014. u KD Vatroslava Lisinskog! 

Edith Piaf u predstavi utjelovljuje francuska pjevačica Jil Aigrot. Jil je također posudila glas za ulogu Edith Piaf u biografskom filmu ”La Vie en Rose”. Njezina izvedba i interpretacija je rezultirala svjetskom prepoznatljivošću. Prvi dio show-a publiku vodi na Montmartre – najpoznatiju parišku umjetničku četvrt, dok je drugi dio posvećen razdoblju njene karijere tijekom koje je Edith Piaf ispjevala svoje najveće hitove. Video produkcija koja prati cjelokupni show uključuje dosad neviđene i ekskluzivne fotografije iz života Edith Piaf.