DokuMa Film Festival

Rendez-vous

DokuMA Film Festival je međunarodni festival dokumentarnog filma koji se održava u Makarskoj.

DFF organizira udruga građana DokuMA iz Makarske. Ciljevi DFF-a su promicanje multikulturalizma, promoviranja kinematografije zemalja članice EU te stvaranje platforme za razmjenu filmskih ideja i iskustava.

Program se sastoji od međunarodnog natjecateljskog programa kratkometražnih dokumentaraca ‘Mali Garmaz’, revije ‘Dugi hit film’, retrospektive Zemlje partnera, programa za mladež ‘MAteeneja’ te revije ‘Regionalni studentski film’.

U ovogodišnjoj konkurenciji za nagradu Malli Garmaz, za kratki dokumentarni film našao i francuski film “Le C.O.D. et le Coquelicot”, 2013, čiji su redatelji Jeanne Paturle i Cécile Rousset. Film će biti prikazan u subotu 6. lipnja u 21h u Kinu Đardin.

To je priča o pet mladih učitelja koji su iste godine stiglu u jednu od najzahtjevnijih pariških škola.  U toj školi u predgrađu Pariza započinju karijeru, gube nevinost i iluzije. S obzirom da je kaos i anarhiju, koja su vladala u učionicama njihovog prvog radnog dana teško opisati riječima autori Jeanne Paturle i Cécile Rousset okreću se bogatom arsenalu animacijskih tehnika.

Više na: http://dokuma.hr/hr/

rendezvous_blok