Vitalic

Mnoge vjerne posjetitelje INmusic festivala razveselit će činjenica da će treća velika pozornica, Hidden Stage, biti otvorena na ovogodišnjem INmusicu, a jedno od imena koje ćemo gledati na istoj je francuski majstor DJ Pascal Arbez aka Vitalic!

Vitalic je alter ego Pascala Arbeza, francuskog programera i multiinstrumentalista koji je poznat po svojim kombinacijama glazbenih žanrova kao što su electro, techno i house, uključujući elemente klasike, rocka, italo-discoa i elektroničke glazbe sedamdesetih. Arbez je kao dijete svirao trombon, no u kasnijoj fazi ga je počela fascinirati dance glazba, pogotovo nakon pojave Daft Punka. Prvi nosač zvuka izdao je 1996. godine, a umjetničko ime “Vitalic” počeo je koristiti 2000. godine.

Iza sebe ima pet albuma; “OK Cowboy” (2005), “This Is the Sound of Citizen” (2007), “V Live” (2007), “Flashmob” (2009) i “Rave Age” (2012). Surađivao je sa raznim DJ-ima i glazbenicima, uključujući Aphex Twin, Princess Superstar i 2 Many DJ’s.

Glazbeni časopis NME ga je opisao kao “najboljom pojavom koja stiže iz Francuske nakon Daft Punka”, a glazbena kritika njegovu glazbu opisuje kao izuzetno “zaigranu”, a uz njegove remikseve Daft Punka, Röyksoppa, Mobya, Bjork, Sexy Sushi, Heartbreak, Basement Jaxxa, Amadou & Mariam, ili pak Jean Michel Jarrea, zaplesat će i posljednji par nogu na INmusic festivalu! Osim Vitalica, na Hidden Stageu očarat će nas i već najavljeni Jagwar Ma.