Véronique Marrier, voditeljica odsjeka grafičkog dizajna u Nacionalnom centru za likovne umjetnosti (CNAP) u Zagrebu će održati predavanje o  « dizajnu i školstvu »

Subota 21. siječnja – 15h

Lauba – Baruna Filipovića 23a, Zagreb – www.lauba.hr

 

Véronique Marrier, voditeljica odjela grafičkog dizajna u Nacionalnom centru za likovne umjetnosti (CNAP), posjetit će Zagreb na poziv Hrvatskog dizajnerskog društva i održati predavanje o podučavanju dizajna u školi u subotu 21. siječnja u 15h u Laubi.

Ovo će se predavanje održati u okviru događanja « Praticing Design conference » koje tijekom dva dana organizira rasprave i izložbe o praktičnoj primjeni i podučavanju dizajna. Ovaj projekt okuplja više europskih institucija i uživa potporu Erasmus +.

Véronique Marrier vodi od 1996. do 2000. galeriju 90_degrés, prvu francusku  izložbenu galeriju u potpunosti posvećenu grafičkoj umjetnosti sa sjedištem u Bordeauxu.Suosnivačica je Francuske alijanse dizajnera te pridonosi radu udruge F7 koja od 2003. do 2010. organizira predavanja međunarodnih grafičkih umjetnika u Parizu (Stefan Sagmeister, Peter Saville, Jonathan Barnbrook, Jost Hochuli, Experimental Jetset, Norm…). U 2003. godini  radi za Međunarodni festivala plakata i grafičkog dizajna u Chaumontu gdje je zadužena za produkciju izložbe M/M (Pariz) u Isusovačkoj kapeli, te iste godine započinje suradnju na publikaciji Graphisme en France (Grafička umjetnost u Francuskoj) u izdanju Ministarstvu kulture i komunikacije. U 2006. sudjeluje u  organizaciji Mjeseca grafičke umjetnosti u Échirollesu. Od 2008. godine zadužena je za grafički dizajn u Nacionalnom centru za likovne umjetnosti (CNAP). Glavna je urednica publikacije Graphisme en France (Grafička umjetnost u Francuskoj), pridonosi razvoju akvizicije predmeta grafičkog dizajna za zbirku CNAP-a, koja je započeta u 2010. i zadužena je za javnu nabavu u tom području. Bavi se raznim suradnjama između CNAP-a i grafičkih dizajnera za cjelokupan komunikacijski i izdavački materijal. Jedna je od izbornica manifestacije «Grafička umjetnost u Francuskoj 2014. » organizirane povodom 20. obljetnice publikacije.

Kompletni program potražite ovdje : www.practicingdesign.info/hr/design-training/conference/