Veliko on-line natjecanje u receptima « Pic-nic chic »

Pokušajte osvojiti vikend za dvoje u Opatiji od 18. do 20. lipnja, uključujući majstorsku klasu s francuskim chefom Jean-Marcom Delacourtom, Meilleur Ouvrier de France!

Ovaj je projekt dio obilježavanja stote obljetnice Francuskog instituta u Hrvatskoj i programa suradnje gradova Opatije i Nice.

Tema ovog natječaja je „Pic-nic chic“. U duhu razmjene između dva primorska ljetovališta, pozivamo kandidate da adaptiraju tipično jelo rivijere Nice, „Pan bagnat“, i da ga pripreme u kulinarskom stilu Jadrana. Kandidati mogu slobodno ponuditi svoju verziju Pan bagnata s lokalnim proizvodima i na hrvatski način. Natječaj je podijeljen u dvije kategorije: pisani recepti i fotografije.

Kategorija “Pisani recepti”: od 26. svibnja do 6. lipnja

Napišite svoj recept za Pan bagnat, prilagođavajući ga na svoj način i koristeći lokalne proizvode!

Kandidati popunjavaju mrežni obrazac: https://forms.gle/nK9HpqwqmWhxWycH6

Najbolji recept odabrat će poseban žiri. Pobjednički recept bit će objavljen 11. lipnja 2021. na Facebook stranici Francuskog instituta u Hrvatskoj.

Kategorija “Fotografije”: od 26. svibnja do 6. lipnja

Na Instagramu objavite najbolju fotografiju svoje verzije Pan bagnata s ključnim riječima #Rivierapicnic i # IFCroatiedepuis1921 i u opisu navedite svoju dob kao i grad prebivališta.   Pretplatite se na Instagram račun @institutfrancaiscroatie prije 6. lipnja!

8. lipnja, 5 fotografija koje je odabrao žiri bit će stavljene na Facebook stranicu Francuskog instituta

u Hrvatskoj. Fotografija s najviše “lajkova” 11. lipnja dobit će glavnu nagradu!

Natječaj je otvoren za sve stanovnike Hrvatske starije od 18 godina ili uz potpisanu suglasnost roditelja.

Svaki pobjednik (jedan pobjednik po kategoriji) bit će pozvan s pratnjom na vikend u Opatiji od 19. lipnja. Boravak uključuje dva noćenja u Opatiji (18. i 19.) u hotelu Sv. Jakov koji se nalazi u sklopu Amadria park hotel ltd, degustaciju obroka predjelo-glavno jelo- desert kojeg će prirediti francuski chef Jean-Marc Delacourt, Meilleur ouvrier de France (MOF). Pobjednik će imati priliku otkriti kulise kuhinje velikog chefa sudjelujući u jednom dijelu Masterclassa chefa Delacourta koji će biti namijenjen hrvatskim kuharima. Masterclass će biti na engleskom.

Pravila natječaja: https://urlz.fr/fK5S

Ako imate pitanja o natječaju nakon što pročitate pravila, slobodno nas kontaktirajte e-poštom: institut@institutfrancais.hr