Tribina: “Utjecaj Interneta na radikalizaciju i ekstremizam”

Drugu u nizu tribina koje se održavaju u okviru ciklusa “Rendez-vous Internet: Digitalni izazovi 21. stoljeća”, organiziranog u suradnji Francuskog instituta u Hrvatskoj i Hrvatskog društva skladatelja (HDS ZAMP).

Ova tribina, pod naslovom “Utjecaj Interneta na radikalizaciju i ekstremizam”, održat će se u utorak, 12. travnja 2016. godine u 17 sati u coworking prostoru HUB385 (Petračićeva 4, Zagreb).

Sudjeluju:

  • NJ. E. gospođa Michèle Boccoz, veleposlanica Francuske Republike u Republici Hrvatskoj
  • g. Krešimir Petković, Fakultet političkih znanosti Sveučilista u Zagrebu
  • g. Gérald Bronner, francuski sociolog, član Akademije tehničkih znanosti*
  • gđa Ivana Dragičević, novinarka i moderatorica tribine

 

Ulaz je slobodan. 

Trbina će biti održana na francuskom/hrvatskom jeziku uz simultani prijevod na hrvatski/francuski jezik. Za više informacija, molimo kontaktirajte: press@hds.hr

 

Gérald BRONNER je sociolog, profesor na Sveučilištu Paris-Diderot, francuski stručnjak na području stvaranja kolektivnih vjerovanja, autor je Demokracije lakovjernika (PUF), u kojoj analizira način na koji se rađaju teorije „zavjera“. U svom zadnjem djelu „Ekstremna misao“ pokušava razjasniti kako ljudska bića mogu postati fanatična i žrtvovati svoju karijeru, slobodu pa čak i život u ime jedne „ideje“. Kao član francuske Akademije tehničkih znanosti, bavi se ulogom Interneta u širenju pojave džihadističke radikalizacije i načinima putem kojih se možemo pokrenuti u cilju borbe protiv ove pojave.