Stručno usavršavanje: Virtualna i uvećana stvarnost u kontekstu podučavanja

27. studenog 2019., Francuski institut

9h-12h / 15h-18h

Stručno usavršavanje namijenjeno profesorima francuskog jezika u Hrvatskoj vodit će Adrien Payet.

Ovo stručno usavršavanje, također organizirano u sklopu Svjetskog dana profesora francuskog jezika, nudi profesorime mogućnost otkrivanja potencijala virtualne stvarnosti u obrazovanju, uključujući i učenje stranih jezika.

Tijekom ove posebno praktične i interaktivne radionice, polaznici će biti uronjeni u uzbudljive virtualne svjetove i zajedno će raditi na konkretnim zadacima. Predložit će se nekoliko faza korištenja virtualne stvarnosti u nastavi, u rasponu od uranjanja, promatranja, proizvodnje, analize do telesuradnje.

Mnoge igre i aktivnosti planirane su za optimalno otkrivanje virtualne stvarnosti u kontekstu učenja. Izazov ovog tečaja je uvjeriti nastavnike da u svoju nastavu unesu virtualnu stvarnost znajući iskoristiti sav njezin potencijal.

Adrien Payet  specijalizirao se od 2004. za kazališno podučavanje na francuskom kao stranom jeziku i vodi radionice i stručna usavršavanja predavača u inozemstvu. Godine 2010. objavio je u nakladi Clé international djelo „Kazališne aktivnosti na satu jezika“ u zbirci „Tehnike i prakse u nastavi“. Urednik je časopisa „Francuski u svijetu“ i često surađuje s francuskim timom RFI-a. Njegova prirodna znatiželja i sklonost kreativnim i inovativnim pedagoškim aktivnostima naveli su ga da se zainteresira za virtualnu stvarnost i njene moguće primjene na satovima jezika. Jedan je od rijetkih stručnih predavača u ovom području.

Ova radionica namijenjena je svim profesorima francuskog jezika koji rade u Hrvatskoj.

Besplatno uz prijavu u granicama raspoloživih mjesta.