Rendez-vous u Frankofoniji: Seminari o učenju francuskog u Hrvatskoj od vrtića do fakulteta

U okviru svojega “Rendez-vousa u Frankofoniji”, Francuski institut u Hrvatskoj organizira dva online seminara o učenju francuskog jezika tijekom čitavog školoskog i sveučilišnog obrazovanja: otkrijte koji su aduti francuskog za vašu budućnost!  

  • « Naše ideje za francuski u Hrvatskoj » na fakultetima

Četvrtak 4. ožujka 2021. od 14h do 17h30, online

Organiziran u suradnji sa Sveučilištima u Zagrebu i Zadru, Sveučilišnom agencijom Frankofonije, Wallonie Bruxelles International i Veleposlanstvom Francuske u Hrvatskoj.

Ovaj seminar namijenjen je svima onima koji se  zanimaju za učenje francuskog ili na francuskom na hrvatskim sveučilištima, a posebno za srednjoškolce koji će upisati fakultet u rujnu 2022., bilo da govore francuski ili ne, kao i studentima svih fakulteta. Ovaj seminar stavit će naglasak na Sveučilišta u Zagrebu i Zadru. Ne samo što oba nude mogućnost lingvističkih, književnih i pedagoških studija, već su oba članovi Sveučilišne agencije Frankofonije (AUF). Sveučilište u Rijeci je odnedavno član promatrač AUF-a.

Ovaj seminar predstavit će studentima mogućnosti koje nudi Frankofonija tijekom njihovih jezičnih ili nejezičnih studija i dodanu vrijednost koju donosi u pogledu mogućnosti zapošlajvanja!

Iskreno zahvaljujemo svim sudionicima i želimo dobrodošlicu g. Mohamedu Ketati (AUF) i g. Jean-Marieu Klinkenbergu (Sveučilište u Liègeu).

Kako sudjelovati:

Besplatno, bez najave. Simultano prevođenje na francuski i hrvatski.

https://us02web.zoom.us/j/88035166147?pwd=cTlZLzBUVkxjendkd0FnZzNsYUZsdz09

ID sastanka : 880 3516 6147
Tajni kod : 915133

  • « Naše ideje za francuski u Hrvatskoj od vrtića do srednje škole»

Subota 6. ožujka 2021. od 10h do 14h30, online

Organiziran u suradnjii s Hrvatskom udrugom profesora francuskog jezika, Agencijom za odgoj i obrazovanje i hrvatskim školama.

Ovaj seminar namijenjen je svima zainteresiranima za nastavu stranih jezika te roditeljima hrvatske djece koji slabo ili nimalo ne poznaju ponudu nastave na francuskom jeziku u hrvatskom obrazovnom sustavu. Međutim, potonja je mnogo raznolikija nego što bi se moglo pomisliti, zahvaljujući posebno dinamičnim, predanim i dobronamjernim nastavnicima koji uživaju svo naše povjerenje i zahvalnost.

Kako sudjelovati:

Besplatno, bez najave. Simultano prevođenje na francuski i hrvatski.

https://us02web.zoom.us/j/82995645289?pwd=ZnprV2dvd3VpZjlYSjREVU0yV0VoQT09

ID sastanka : 829 9564 5289
Tajni kod : 679442

Kontakt : sanja.hoic@diplomatie.gouv.fr

Preuzmite cijeli program Frankofonije