4 godišnja Rendez-vousa

Svake godine, program događanja usklađen je s 4 tematska rendez-vousa.

rendez-vous U FRANKOFONIJI u ožujku

Svake godine mjesec ožujak je u bojama Frankofonije kako bi se slavilo njezino bogatstvo i vitalnost. U njezinom izdanju 2019. godine organizirano je više od 150 događanja u 11 gradova Hrvatske i to zahvaljujući uključenosti više od 70 partnera (veleposlanstva frankofonskih zemalja, mreža francuskih alijansi, kulturnih i školskih ustanova). Festival francuskog filma, rasprave, poezija, pjesma i gastronomija: Frankofonija se živi i slavi na tisuću i jedan način! 

NEOČEKIVANI rendez-vous u svibnju

Pilot projekt pokrenut 2019. godine, Neočekivani Rendez-vous ima za cilj širokoj publici otkriti mjesta spomeničke baštine i nove oblike izvedbenih umjetnosti. 

Ovaj odvažni program oslanja se na umjetničku izvrsnost pozvanih francuskih grupa koje prilagođavaju ili posebno kreiraju predstave plesa ili suvremenog cirkusa kako bi se obnovio pogled na prostore izvedbe, okupila što šira publika i pružila podrška razvoju suvremenih izvedbenih umjetnosti u Hrvatskoj. Osmišljen i ostvaren u koprodukciji s hrvatskim partnerima, on zorno ilustrira povlaštene kulturne odnose koje održavaju Hrvatska i Francuska. 

rendez-vous AU CINÉMA u rujnu

Od velikih klasika do novih redatelja, od filmskih uspješnica do originalnih ostvarenja, francuski film moguće je otkriti u više od dvadeset i pet dvorana diljem Hrvatske. Budite dio svijeta filmskih festivala, čarolije službene večeri otvorenja, susreta s pozvanim redateljima, sudjelujte u specijaliziranim radionicama, programu za mlade kao i edukacijama o filmu za najmlađe uzraste.

DIGITALNI rendez-vous u studenom

Ovo novo događanje je pokrenuto 2018. godine, a uključuje područje medija i kreativnih i kulturnih industrija. Kroz predavanja, izložbe i radionice, Digitalni Rendez-vous je poziv na otkrivanje umjetničkih radova koja su plod novih tehnologija (glitch art, data moshing, …), najnovijih proizvoda inovativnih tvrtki te na raspravu o etičkim i obrazovnim pitanjima povezanim s digitalnom revolucijom.