Francuski umjetnici Ella & Pitr gostuju u Zagrebu u okviru festivala Okolo / around

Od 17. kolovoza do 1. rujna, Zagreb

Drugo izdanje umjetničkog projekta „Okolo“, koje će se održati u Zagrebu od 17. kolovoza do 1. rujna, objedinit će niz zanimljivih urbanih intervencija na više od 25 gradskih lokacija povezanih u jednu veliku umjetničku šetnju.

Brojne jedinstvene umjetničke instalacije koje će „niknuti“ tijekom kolovoza moći će se pronaći u zakutcima Gornjeg grada ili krošnjama zagrebačkih parkova, dok će neke čekati prolaznike da ih otkrijuna neobičnim uglovima ulica koje vode sve do Glavnog kolodvora.

Francuski par Ella & Pitr na međunarodnoj street art sceni poznat je po predimenzioniranim razigranim likovima koji u njihovoj jedinstvenoj interpretaciji „snivaju” na sportskim igralištima, krovovima i pročeljima zgrada te velikim uličnim površinama.

Rotterdam, Mumbai, Pariz, Medellín, Rim, Montreal, Chicago i München samo su neki od svjetskih gradova u kojima su Ella & Pitr ostavili svoj  umjetnički trag koji kritičari opisuju kao „fantastičan, duhovit, dirljiv, neobičan, djetinje nevin, zabavan, slobodan te nepopravljivo zarazan“.

Nakon prošlogodišnjeg gostovanja u Vukovaru, ovoga kolovoza prvi put dolaze u Zagreb gdje će naslikati jednog od svojih „uspavanih divova” iz istoimene serije („Sleeping Giants”).