Plesne predstave Pariškog konzervatorija i Odsjeka plesa na ADU-u

© Ferrante Ferranti

Rendez-vous

Odsjek plesa Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i plesna direkcija Pariškoga konzervatorija udružuju se kako bi predstavili brojna značajna djela francuskoga suvremenoga plesa:
petak, 19. lipnja i subotra 20. lipnja u 20h, Akademija dramske umjetnosti
« Sunset Sorrell » : duo Jeana Claudea Gallote (isječci) , u izvedbi studenata odsjeka plesa Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.
Ova je predstava nastavak rada koji se tijekom dvije sezone odvijao u Zagrebu pod ravnanjem Sylvije Bidegain, baletne pedagoginje na Pariškomu konzervatoriju. Jean Claude Gallota pristao je na ponovno prikazivanje ovoga dua, koji se nalazi u programu rada studenata Pariškoga konzervatorija.
nedjelja, 21. lipnja u 20h, ZKM
« The Hill » (« Brijeg ») Roya Assafa, « Nata Lux » Bernarda Glandiera i « La Petite Imposture » (« Mala prijevara ») Nicole Mossouxa i Patricka Bontéa, projekt éduDIANCE opus 1 u izvedbi studenata Pariškoga konzervatorija.
 Skupina studenata plesača Pariškoga konzervatorija dolazi u Zagreb kako bi u ZKM-u predstavila isječke djela iz nacionalnog i međunarodnog repertoara, koji se nalaze u njihovu godišnjemu programu studija. Njihov će posjet ujedno biti i prilika za razmjenu ideja i zajednički rad studenata Pariza i Zagreba.
rendezvous_blok