Program Hubert Curien « Cogito » : osnova za razvoj projekata znanstvene i sveučilišne suradnje?

Četvrtak , 24. svibnja 2018. 12 – 14 h, « Ruđer Bošković » (Bijenička 54, Zagreb)

 

Radionica namijenjena informiranju i promociji Programa Hubert Curien « Cogito » održati će se u četvrtak , 24. svibnja 2018. 12 – 14 h,  na Institutu « Ruđer Bošković » (Bijenička 54, Zagreb).

Ova radionica koju  zajednički  organiziraju Francuski Institut u Hrvatskoj, Institut « Ruđer Bošković » i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, ima za cilj promociju ovog programa za razvitak bilateralne suradnje ali također i diskusiju o mogućnostima nastavka suradnje u okviru europskih  ili multilateralnih projekata kao i u okviru sveučilišne suradnje (co-tutelle, združeni studiji).

Dogadjaj će otvoriti će veleposlanik  Francuske u Hrvatskoj, g. Philippe Meunier i ravantelj IRB-a, dr. David Smith. Državni tajnik za znanost, g. Tome Antičić, predstaviti će hrvatsku strategiju za sudjelovanje u programima Europske unije za znanost.  G. Etienne Ahusborge (Sveučilište de Pau et des Pays de l’Adour), dr. Vesna Županović (FER, Sveučilište u Zagrebu) i dr. Andreja Lesac (Institut « Ruđer Bošković ») predstaviti će svoja iskustva rada na « Cogito » projektima  kao i moguće perspektive njihovog nastavka.

Program Hubert Curien “Cogito” je francusko-hrvatski program znanstvene suradnje koji  zajednički provode Ministarstvo Europe i vanjskih poslova i Ministarstvo visokog školstva, istraživanja i inovacija s francuske strane i Ministarstvo znanosti i obrazovanja s hrvatske strane. Cilj ovog programa je razvitak znanstvene i tehološke suradnje temeljene na izvrsnosti između francuskih i hrvatskih znanstvenih institucija.

Sudjelovanje potvrditi najkasnije do 22. svibnja 2018. na sljedećem linku : https://goo.gl/forms/ieJWsoQkddT8iUVW2

Natječaj za “Cogito” je u tijeku a rok za prijavu je 29. lipnja 2018.