Noć knjige

U Noći knjige naklada Mala zvona organizira dva programa u Medijateci Francuskog instituta: predstavljanje prijevoda francuskih tekstova objavljenih u Malim zvonima te promociju trećeg dijela fantastične trilogije Zmije Nikonimora.

U okviru prvoga događanja predstavljamo četiri vrlo različite i na različite načine atraktivne knjige: nedavno prevedenu zbirku Stele Victora Segalena, kultni roman putopis frankofonog švicarskog autora Nicolasa Bouviera Riba-škorpion, biografiju F. Chopina iz pera Franza Liszta te srednjovjekovne biografije provansalskih pjesnika objavljene u zbirci Životi trubadura. Knjige ćemo predstaviti kroz razgovor i čitanje ulomaka, a događanje će završiti glazbom u izvedbi ansambla Minstrel. Promotivni popust na knjige 50%. Program vodi Lidija Dujić, urednica u nakladi Mala zvona.

Sudionici: Stephane Michel, Bosiljka Perić Kempf, Sanja Lovrenčić

U drugom događanju bit će riječi o fantastičnoj trilogiji Zmije Nikonimora Sanje Lovrenčić, povodom nedavnog objavljivanja njezinog trećeg dijela Zlatna vrata. S autoricom će o knjizi razgovarati Ana Rajner, a očekuje se i dolazak kostimiranih sudionika LARP-a inspiriranog trilogijom, održanog u listopadu 2012. godine. Za kraj  pozivamo goste na fantasy domjenak, s jelima iz knjige.  Promotivni popust na knjige 50%.

Sudionici: Ana Rajner, Sanja Lovrenčić, sudionici LARP-a održanog 6./7. 1. 2012.