Noć ideja

Kako će izgledati gradovi budućnosti? Kakav će biti naš suživot u gradskom prostoru? Koja je uloga kulturnih i kreativnih industrija u revitalizaciji gradskih središta? Kako osmisliti održive i solidarne gradove?

To su pitanja o kojima će se govoriti tijekom “Noći ideja” koju Francuski institut u Hrvatskoj organizira 25. siječnja u 18 sati u DeltaLabu – Laboratoriju za urbanu reinvenciju (Delta 5/II, Rijeka), u suradnji s Rijekom 2020 – Europskom prijestolnicom kulture.

“Noć ideja” globalna je manifestacija koju svake godine organizira Francuski institut u Parizu. Ovogodišnja tema bit će “Dajmo vlast mašti”.

Arhitekti Dinko Peračić i Luka Skansi, direktor i utemeljitelj francuske zadruge PlateauUrbain koja okuplja autore inovativnih projekata i vlasnike praznih prostora Simon Laisney te predsjednica Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija Ivana Nikolić Popović, dat će svoje vizije gradova budućnosti prije nego što započne razgovor s publikom o ovim zanimljivim pitanjima.

Rasprave će moderirati profesor Aleksandar Battista Ilić, dekan Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu te Marko Luka Zubčić, koordinator programskog pravca ‘Slatko i slano’ Rijeke 2020 – EPK.