Predavanje : Matematika i klima

U ponedjeljak, 16. rujna u 18 h , u okviru projekta »Matematika Planeta Zemlje »,  Franka Miriam Brueckler, docentica na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu i Mireille Chaleyat-Maurel, profesorica sa Sveučlišta Paris Descartes održat će u Medijateci Francuskog instituta predavanje na temu : « Matematika i klima ».

Predavanje će se održati na francuskom i engleskom jeziku uz konsekutivni prijevod.

Tom prilikom moći će se razgledati i izložba fotografija kao i predmeta koji se koriste za animaciju radionica.

15. rujna 2013, u okviru Znastvenog piknika koji će se održati u Zagrebu (Boćarski dom), a u okviru promocije znanstvene kulture, Francuski institut u Hrvatskoj sa partnerima, Sveučilištem u Zagrebu – Prirodoslovno-matematičkim fakultetom i tvrtkom Aquis, predstaviti će projekt « Matematika Planeta Zemlje.

Projekt uključuje aktivnosti promocije i edukacije o matematici kao osnovnoj znanstvenoj disciplini prisutnoj u svakodnevnom životu. Za tu priliku osmišljena je izložba fotografija i predmeta koji će se koristiti za animaciju radionica za mlađu i široku publiku. Animaciju i radionice će voditi profesorica Franka Miriam Brueckler, docentica na Prirodoslovno-matematićkom fakultetu u Zagrebu i Mireille Chaleyat-Maurel, profesorica sa Sveučlišta Paris Descartes.