Školske razmjene

Kontaktni seminar  u Francuskoj

24 ravnatelja škola i profesora francuskog jezika u Hrvatskoj sudjelovali su od 9. do 13. listopada 2013. na seminaru posvećenom velikom programu školske razmjene s obraznovnim institucijama akademija Grenoblea i Nice. Tijekom tog boravka ugostili su ih francuske kolege s kojima su zajedno radili na projektu partnerstva između svojih matičnih institucija i zajedno su osmislili projekt školske razmjene. Također su prisustovali nastavnim satovima, sastancima o školskim razmjenama i turističkim posjetama.

Nakon ovako ostvarenog kontakta ove će obrazovne institucije zajedno tražiti financiranje iz europskih fondova.

Na kontaktnom seminaru sudjelovale su obrazovne  institucije na svim nivoima: vrtići, osnovne škole, opće gimanzije, ugostiteljsko-turističke gimnazije iz 10 gradova: Omotski, Koprivnica, Opatija, Pula, Rijeka, Sesvete, Split, Varaždin, Zadar i Zagreb.

Ovaj je seminar po prvi puta organiziran u Hrvatskoj, a organizirali su ga Francusko veleposlanstvo u Zagrebu, Ministarstvo obrazovanja, znanosti i športa RH i Agencija za odgoj i obrazovanje (AZOO).  Cilj mu je učvrstiti veze između francuskih i obrazovnih institucija kroz zajedničke pedagoške projekte i povećati mobilnost nastanika i učenika francuskog jezika razvijajući školske razmjene.

Ugovor je potpisan između Agencije za odgoj i obrazovanje i Akademije iz Nice, a istovjetan je ugovor već potpisan  s Akademijom iz Grenobela u 2010. godini.