Francuski institut u Hrvatskoj želi vam ugodno ljeto 2016. !

Od 21. lipnja do 18. srpnja zagrebačka Medijateka otvorena je od utorka do petka od 14h do 19h. Bit će zatvorena 14. srpnja i od 18. srpnja do 22. kolovoza, ali rok posudbe produljen je, pa možete zadržati knjige, časopise i revije do jeseni.

Ostanite u kontaktu cijelo ljeto: sastanak je na Culturethèque, francuskoj digitalnoj medijateci! Culturethèque vam omogućuje preuzimanje knjiga, stripova i časopisa za odrasle i one najmlađe, možete gledati filmove i serije, slušati glazbu ili učiti francuski (metode, igre, itd.) Iskoristite probni rok : Culturethèque je besplatno dostupna tijekom 3 tjedna : ne čekajte i isprobajte ju !

Culturetheque

 

Sastanak je i na našoj internet  i Facebook stranici  na kojima možete pratiti aktualna ljetna francuska događanja u Hrvatskoj :

  • koncert Mediteranskog orkestra mladih srpnja na Festivalu svetog Donata u Zadru,
  • Izložba i gostovanje umjetnika Abdelkadera Benchamma u Puli u srpnju, u organizaciji Galerije Singular,
  • francuski filmovi u kinu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu…

ljeto

 

Ponovno se sastajemo u rujnu na festivalu Literatura Mundi  i predstavljanju  Cabine L.I.R. (« Livre In Room », digital library) Jorisa Mathieua, posebnom i jedinstvenom iskustvu čitanja …  Organizirat ćemo I drugo izdanje « Rendez-vous au cinéma » u Hrvatskoj u suradnji s HAVC-om (Hrvatskim audiovizualnim centrom) i mrežom nezavisnih kina.  Na programu će biti suvremeni francuski fiilmovi, klasici i filmovi za najmlađe koje možete pogledati u obližnjem kinu !