Otvorenje prostora posvećenog virtualnoj stvarnosti u Francuskom institutu : dođite i uronite u svijet snovitih kreacija francuskog studija Innerspace!

Od utorka do petka od 12h30 do 19h30 i subotom od 11h do 14h

Od 5. lipnja 2018. Francuski institut predstavlja vam najbolje francuske kreacije u području virtualne stvarnosti. U suradnji s festivalom Animafest, odat ćemo počast dvjema veličanstvnim produkcijama francuskog studija Innerspace:

 

  • FIREBIRD : La Péri

Režija: Balthazar Auxietre, 2016, 15’

U « FIREBIRD – La Péri », otkrijte fantastični svijet, u kojemu ćete utjeloviti Iskendera, princa u potrazi za “Besmrtnim cvijetom”. Popnite se na scenu, posjetite začarani svijet La Péri i postanite povlašteni svjedok čarobnog i poetskog susreta.

https://www.youtube.com/watch?v=oNH9-fP028A

LaPeri_factsheet – FR

 

  • FIREBIRD : The Unfinished

Režija : Balthazar Auxietre, 2018, 20’

Nakon višenagrađivanog naslova « FIREBIRD : La Péri » , studio Innerspace odlučio je nastaviti razvijati franšizu FIREBIRD . Nadahnuta filmom Fantasia Walta Disneya, ova zbirka ima za cilj stvoriti seriju VR predstava koje ujedinjuju klasičnu glazbu i baletnu koreografiju, s vrhunskim specijalnim efektima i jednostavnim interakcijama koje pretvaraju gledatelja u istinskog aktera ovog iskustva. The Unfinished je ljubavna priča u prekrasnom stiliziranom okružju, u kojemu su osjećaji i ljupkost uzvišeni glazbenom podlogom djela Planeti Gustava Holsta u izvedbi Toronto Symphony Orchestra.

TheUnfinished_factsheet – FR

 

O studiju Innerspace VR

Studio od 2014. razvija imerzivna djela, osvajajući nagrade i priznanja VR zajednice. Studio ima sjedište u Parizu i u Los Angelesu, a radi i na narativnim iskustvima i na igrama.