Kino klub Francuskog instituta – rujan

Francuski institut u Hrvatskoj u rujnu pokreće svoj Kino klub, nezaobilazni sastanak frankofila i ljubitelja filma. Svakog četvrtka u 17 sati otkrijte raznolikost frankofonskog filma u medijateci Francuskog instituta u Hrvatskoj (Preradovićeva ul. 5). Za najmlađe, mali kino klub održava se dvaput mjesečno subotom u 11 sati.

Filmovi na francuskom, s engleskim titlovima.

Program 

Besplatno za članove medijateke, 2€ za ostale.

– “Annie Colère”

Četvrtak 14.9. – 17h
Četvrtak 28.9. – 17h

Socijalna drama, r. Blandine Lenoir (2021.) –  1h59
Uloge: Laure Calamy, Zita Hanrot, India Hair

Siječanj 1974. Budući da slučajno ostane trudna, Annie, radnica i majka dvoje djece, upoznaje Pokret za liberalizaciju pobačaja i kontracepcije (MLAC), koji svima pred očima obavlja ilegalne pobačaje. Anniena borba dovest će je do susreta sa suputnicima ili protivnicima…

– “Délicieux”

Četvrtak 21.9. – 17h

Povijesna komedija, r. Eric Besnard (2020.) – 1h52

Francuska, XVIII stoljeće. Prestiž plemićke kuće ovisi prije svega o kvaliteti njezina stola. U osvit Francuske revolucije gastronomija je još uvijek bila prerogativ aristokrata. Kada talentirani kuhar Manceron dobije otkaz od strane vojvode od Chamforta, on gubi volju za kuhanjem. Po povratku u svoju zemlju, njegov susret s tajanstvenom Louise ponovno ga osovi na noge. Oboje gajeći želju za osvetom protiv vojvode, odlučuju otvoriti prvi restoran u Francuskoj.

Program malog kino kluba

Ulaz besplatan

– “Calamity”

Subota 23.9. – 11h

Subota 30.9. – 11h

Animirani film, r. Rémi Chayé (2020.) – 1h22

1863., Sjedinjene Američke Države. U konvoju koji ide prema zapadu s nadom u bolji život, otac Marthe Jane je ozlijeđen. Ona je ta koja mora voziti obiteljska kola i čuvati konje. Bilo joj je teško, ali Martha Jane se nikada nije osjećala tako slobodno. A kako je praktičnija za jahanje, ne libi se nositi hlače. Ovo je prevelika drskost za Abrahama, vođu konvoja. Optužena za krađu, Martha je prisiljena pobjeći. Odjevena kao dječak, u potrazi za dokazom svoje nevinosti, otkriva svijet u izgradnji u kojem će se njena jedinstvena osobnost potvrditi.