Slavni britanski čarobnjak Merlin leti u Hrvatsku!

Od 7. do 10. rujna Francuski institut Hrvatske poziva pripovjedača Nicolasa Mezzaliru koji će u Zagrebu i Ogulinu hrvatsku javnost upoznati sa slavnim likom čarobnjaka Merlina.

PROGRAM

–          Petak 8. rujna

17h30 – 18h30: Pripovjedna predstava Legenda o Merlinu (1h) u medijateci Francuskog instituta, Preradovićeva 5

Na francuskom s hrvatskim titlovima. Ulaz slobodan.

–             Subota 9. rujna

12h00-13h00: Pripovjedna predstava Legenda o Merlinu (1h) na Ogulinskom festivalu bajke, Pučko otvoreno učilište Ogulin (dvorana 1)

Na francuskom s hrvatskim titlovima. Ulaz slobodan.

Legenda o Merlinu, devet krugova čaranja, snažna je i poetična počast odana u priči, glazbi i crtežu najpoznatijem od svih čarobnjaka. Ova priča, kreativna, ali i vjerna drevnim književnim izvorima, nudi jedinstveno vođeno putovanje u srce stalno širećeg svijeta bretonske književnosti.

Nicolas Mezzalira,  umjetničkog imena Zem, radi i živi u području šume Brocéliande (Bretanja, Francuska), stalno putujući ostatkom svijeta. Stanovik sela, ovaj zaljubljenik u maštu i ljude koji je oblikuju, kleše istinite i zahtjevne riječi u službi iskrenih priča koje oduzimaju dah, ujedno misaonih i zabavnih. Stručnjak za promicanje nematerijalne kulturne baštine, Nicolas Mezzalira bio je direktor Centra za arturijansku maštu dvorca Comper od 2008. do 2018. Također je između ostalog radio za međunarodnu kulturnu suradnju kao direktor Francuske alijanse u Limi i ataše za kulturu Francuskog veleposlanstva u Kostariki. Francuski profesionalni pripovjedač, redovit je gost festivala u Francuskoj i inozemstvu. Održava predstave pripovijedanja, podučava umijeće pripovijedanja i održava predavanja o arturijanskoj književnosti i šumi Brocéliande.

Ovaj poziv dio je strategije koju provodi Francuski institut u cilju razvoja francuske dječje književnosti u Hrvatskoj.

Nicolas Mezzalira također će voditi u četvrtak, 7. rujna od 17:00 do 18:30 sati, stručno usavršavanje za profesore francuskog o korištenju pripovijedanja u nastavi FLE (francuski kao strani jezik), u medijateci IFC-a i online. Besplatne prijave do 6. rujna, broj mjesta ograničen! Više informacija: https://ifprofs.org/api/medias/64e325849dd41

Uz potporu Francuskog instituta u Parizu.