Izložba SofijaSilvia : Captivating / Captivant

Radovi nastali prilikom boravka umjetnice u Cité internationale des arts de Paris u okviru programa “artiste-en-résidence” Francuskog instituta

Otvorenje izložbe: četvrtak, 23. studenog u 20h

Izložba će biti postavljena u Francuskom institutu u Hrvatskoj, Preradovićeva 5, Zagreb od 23. studenog do 20. prosinca 2017.

 

Captivating / Captivant


Kao dio svojeg istraživanja u Francuskoj, tijekom artist-in-residency programa u organizaciji Francuskog instituta, SofijaSilvia propituje odnos čovjeka prema životinjama i prirodi, mjestu, okolišu i memoriji.
Kroz seriju fotografija koje su nastale u Musée de la Chasse et de la Nature Paris, Ménagerie du Jardin des Plantes i botaničkog vrta Serres d’Auteuil, postavlja pitanja o trenutnom stanju tih odnosa, gledajući u povijest čovjekovog osvajanja divljine, hvatanja egzotičnih životinja, prikupljanja egzotičnih biljaka i njihovog izlaganja puput predmeta dekora, simbola prestiža i izvora zabave.

SofijaSilvia je rođena u Puli. Diplomirala je umjetničku fotografiju pri FAMU, Akademiji izvedbenih umjetnosti, školi za film i televiziju 2002. u Pragu i magistrirala likovne umjetnosti 2007. na Central Saint Martins College of Art and Design u Londonu. Njeni radovi su izlagani i objavljivani na međunarodnom planu. Uz umjetničko stvaralaštvo, vodi neprofitnu galeriju za suvremenu umjetnost Singular u Puli, koju je suosnivala 2013 godine. Singular ostvaruje međunarodni izložbeni i artist-in-residency program