Hrabri mališan i kreativna radionica

Pametno kino: subotnje matineje za djecu u kinu Tuškanac, Tuškanac 1

Pametno kino je edukativno-zabavni program za najmlađe u kinu Tuškanac u subotnjim jutrima. Program započinje projekcijom dječjega filma, a nastavlja se u predvorju kina zabavom za najmlađe s umjetničkim kreativnim radionicama slikanja, risanja, modeliranja, snimanja… a sve uz brižnu asistenciju kreativnih „teta“.

Radionice traju 60 minuta i namijenjene su djeci od 5 do 10 godina, ali dobrodošla su djeca svih dobi, a roditeljska je pratnja obvezatna.

 

Subota, 16. travnja

11:00 Hrabri mališan (Minuscule – La vallée des fourmis perdues, Francuska, 2014.) r: Hélène Giraud, Thomas Szabo

animirani, digitalno, boja, 89 min, bez dijaloga, 4+

Priča prati mikrosvijet insekata i počinje kada mladi par nakon piknika u prirodi, ostavi iza sebe ostatke hrane koja bi grupi crnih mravi mogla biti ulov godine. Ali prije nego mravi uspiju ukrasti svoj plijen i odnijeti ga u skrovište, na put im se postave tek rođene bubamare. Oni vrlo brzo postanu dobri prijatelji ali tada u cijelu priču ulazi grupa crvenih, zločestih mrava koji pokušaju oteti plijen…Poznata priča o maloj-velikoj hrabrosti i nesvakidašnjem prijateljstvu (buba mara-mravi) ispričana je na kreativan način u crtiću bez riječi i dijaloga, oslonjenom na zvučne efekte i zanimljive ekspresije likova.

Hrabri mališan je utemeljen je na nagrađenom kratkometražnom filmu koji se pretvorio u animiranu TV seriju. Film je postao veliki hit u francuskim kinima upravo kapitalizirajući uspjeh TV serije, a rado je gledan i u ostalim dijelovima Europe koji za seriju nisu nikada čuli.

Vješto napravljena animacija ograđena od suvremenih konvencija koja ostavlja gledatelje bez riječi i još jednom dokazuje kako, kad a se radi o crtanim filmovima, Francuzi to rade

sasvim drugačije, a ponekad čak i bolje. (Hollywood Report)

 

Ulaznica 20 kuna.

Realizacija programa: HFS, Sekvoja centar i Editus d.o.o.

Više obavijesti o programima na: www.filmski-programi.hr; na FB stranicama kina Tuškanac; www.sekvoja-art.net