GANZ NOVI FESTIVAL : Genesis, Mala Kline

Rendez-vousDreamlab je mobilni laboratorij za istraživanje  i razvoj rada sa snovima i imidžima u području izvedbenih umjetnosti. To je platforma u sklopu koje se primjenjuju i razvijaju različiti pristupi, prakse i metode rada s maštom i tijelom kao izvedbenim sredstvima za alternativnu produkciju odnosa, kreativnosti i znanja unutar različitih polja ljudske  djelatnosti.
  • 20., 22. i 23. rujna 2015.,  Francuski paviljon, Zagreb

Rad Dreamlaba utemeljen je na School of Images Methodisanjanja, pobuđivanjem transformativne  i afektivne snage slika koje se nalaze u dubini bića procesom  samopromatranja. Rad  će započeti istraživanjem prisutnosti preslike  mita o Genezi na našim tijelima,  i bit će usmjeren na razvijanje koreografije iz tih slika praksom individualnog i kolektivnog sanjanja.

Ova predstava plod  je dugotrajnog istraživanja teme zajednice (communitas), njezinog potencijala i mogućnosti koji se ponekad ostvare u procesu zajedničkog sanjanja. Zajedničko sanjanje je performativna praksa koju razvijam, a  kojoj je cilj uključivanje kolektivnog tijela u razvijanje i ostvarenje zajedničkog sna.

Koncept i koreografija: Mala Kline

Prostor i svjetlo: Petra Veber

Savjetnica za pokret: Florence Augendre

Izvođači: Loup Abramovici, Anja Bornšek, Tomislav Feller, Mala Kline, Jasmina Krizaj, Roberta Milevoj

Izvršni producenti: Žiga Predan, Silvija Stipanov
Produkcija: Mercedes Klein (SI), KINK KONG / PEKIPAH (SI)
Koprodukcija: Old Power Station – Elektro Ljubljana (SI),  Festival City of Women (SI), Plesna Izba Maribor (SI), Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu – Kultura promjene – Teatar &TD (HR)

U okviru projekta TEATROSKOP.

Više na: ganznovi.sczg.hr

rendezvous_blok