Francuski chefovi na festivalu TASTE THE MEDITERRANEAN/ OKUSI MEDITERAN!

Nastavlja se suradnja festivala TASTE THE MEDITERRANEAN/ OKUSI MEDITERAN s francuskom udrugom Gourmediterranee započeta prošle godine u okviru Festivala Francuske u Hrvatskoj “Rendez-vous”. Na ovogodišnjem izdanju festivala gostovat će četiri ugledna francuska chefa:

 

Chef Lionel Levy

Zvjezdani predvodnik nove mediteranske kuhinje glavni je chef u restoranu hotela Inter Continental Marseille – Hotel Dieu i okrunjen je jednom Michelinovom zvjezdicom. Podpredsjednik je udruge Gourmediterranee, koja okuplja najbolje chefoves juga Francuske i s kojom festival Taste the Mediterranean uspješno surađuje.

Lionel Levy

  

Chef Emmanuel Perrodin

Još jedan član udruge Gourmediterranee stiže u Šibenik. Chef Emmanuel Perrodin je gastronomsko umjetnički direktor velikih manifestacija u Fracuskoj.  Upravo je sudjelovao na glazbenom festivalu Mars en Baroque.

 

Chef Olivier Grouard

Nekadašnji kuhar Elizejske palače, danas chef kuhinje francuske ambasade u Ankari, Olivier Grouard je kulinarsku karijeru gradio u nekoliko zemalja. Svojom mediteranskom strašću i ljubavi prema kuhinji posebno je osvojio Beč, poznato središte svjetske diplomacije.

 

Chef Ippei Uemura

Izvorno dolazi iz Kyota, a preselio se u Francusku 2003. godine gdje se i zaljubio u francusku kuhinju. Godine 2009. otvorio je restoran Tabi Ne Yume, gdje japansku tehniku rezanja ribe kombinira s francuskom tradicijom. Član je Gourmediterranee od 2013.

 

Program: PROGRAM HRV
Više na: http://www.tastethemediterranean.eu/

Internet stranica udruge Gourméditerranée : www.gourmediterranee.org