Od 6. do 9. listopada 2021., Split
Francuski institut slavi događanje “Goût de / good France” uključujući se u festival Taste the Mediterranean !
Hrvatska i Francuska dijele strast prema Mediteranu i gastronomiji, pa francuski chefovi svake godine s radošću dolaze na Festival Taste the Mediterranean podijeliti svoju ljubav prema mediteranskoj kuhinji. Na ovo 9. izdanje pozvano je sedam francuskih chefica, chefova, slastičara i čokoladara koji će sudjelovati u susretima, voditi kulinarske radionice i pripremati večere : Coline Faulquier, Antony Germani, Clément Higgins, Claude Krajner, Lionel Lévy, Ippei Uemura i Laëtitia Visse.
Masterclasses chefova za profesionalce
- Četvrtak 7. listopada – OLIVA ALLEGRA – Mediteranski centar gastronomske umjetnosti
9.00–10.20 Chef Lionel Lévy, Hotel InterContinental Marseille, predsjednik udruge Gourméditerranée
- Petak 8. listopada – OLIVA ALLEGRA – Mediteranski centar gastronomske umjetnosti
11.50-13.00 pastry chef Clément Higgins, Les bricoleurs de douceurs, Marseille
Masterclasses chefova za studente 2021
- Četvrtak 7. Listopada, OLIVA ALLEGRA – Mediteranski centar gastronomske umjetnosti
14h30 Chefica Laetitia Visse, restoran La femme du boucher – Marseille
15h45 Chef Antony Germani, restoran Le Cabanon, Marseille
Paneli
- Četvrtak 7. listopada u 10h – Briig Boutique Hotel
„Ugostiteljstvo za vrijeme i nakon COVID-a,“ uz sudjelovanje chefa Ippei Uemura, restoran Tabi, Marseille
- Petak 8. listopada u 10h – Briig Boutique Hotel
„Zero waste: važnost upravljanja otpadom u ugostiteljstvu i hotelijerstvu“, uz sudjelovanje chefa Lionela Lévyja
Ekskluzivne večere
- Četvrtak 7. listopada u 20h – hotel Kadena
Uz sudjelovanje chefa Lionela Lévyja i pastry chefa Clémenta Higginsa
- Petak 8. listopada u 20h – Kinoteka
Uz sudjelovanje chefa Ippei Uemura
- Petak 8. listopada u 20h – Dvor
Uz sudjelovanje chefice Laetitije Visse i chefa Antonyja Germanija
- Subota 9. listopada u 20h – Zrno soli
Uz sudjelovanje chefa chocolatier Claudea Krajner, Le temps d’un chocolat, Marseille
- Subota 9. listopada u 20h – Zora bila
Uz sudjelovanje chefice Coline Faulquier, restoran Signature, Marseille