Predavanje Hervéa Le Brasa u Zagrebu

Utorak 19. lipnja u 11h

Francuski institut, Preradovićeva 5

U suradnji s Institutom za migracije i narodnosti (IMIN), Francuski institut ima zadovoljstvo ugostiti francuskog demografa Hervéa Le Brasa, istraživača emeritusa na Nacionalnom institutu za demografska istraživanja i profesora na  Visokoj školi društvenih znanosti (EHESS). Autor je brojnih djela među kojima su Le pari du Front national (2015.) le Mystère français (2013.) i La Nature de la démographie (2008.).

Hervé Le Bras razgovarat će s Margaretom Gregurović, istraživačicom povezanom s Institutom za migracije i narodnosti (IMIN) i Sarom Lalić, analitičarkom pri nevladinoj udruzi Centru za mirovne studije (CMS). Njihova rasprava analizirat će vezu između populizma i imigracije i propitat će nekoliko pitanja: Zašto populističke stranke osvajaju više glasova na područjima gdje nema puno imigracije? Kako mediji utječu na društvo po pitanju imigranata i etničkih manjina? Kako se Hrvatska postavlja prema tim izazovima ?

Dođite i podijelite misli s uglednim istraživačima i analitičarima iz područja civilnog društva o ovim suvremenim izazovima koji su u središtu javne rasprave .