Dobar plan: posjetite besplatno on line 14 pariških muzeja!

 

Grad Pariz poklanja vam besplatan pristup, iz vašeg doma,  za više od 180 000 umjetničkih djela iz 14 muzeja!

Sastanak je na portalu parismuseescollections.paris.fr, koji je otvoren 4. svibnja 2016.  Osim fotografija djela na njemu možete naći legende, bibliografske podatke, arhivsku građu itd. zbirki gradskih muzeja iz različitih područja od arheologije do suvremene umjetnosti. Stranica sadrži čak i odjel za „Juniore“.

Ovaj kratki video predstavit će vam ovaj sjajan alat i pozvat će vas da otkrijete skrivena blaga Petit Palaisa, muzeja Carnavalet ili Kuće Victora Hugoa…

http://dai.ly/x47j8aj

Pretraživanje je moguće na više načina: na temlju imena umjetnika, razdoblja, teme, ključne riječi, tehnike, muzeja. Stranica predlaže i tematske ture (Pariz 1900., život u Parizu u XVIII. stoljeću, umjetnički ateljei, Pariz za vrijeme Revolucije), kronološke presjeke, te predstavlja tekuće ili buduće izložbe, virtualne izložbe kao na primjer građu muzeja Carnavalet koji se u listopadu zatvara radi preuređenja.

Stranica posebno želi pokazati krha djela ili djela koja nisu izložena za javnost., poput tkanina Muzeja Galliera, grafika i crteža koji su pod posebnim konzervatorskim  režimom.

Stranica ima za cilj povećati svoj fundus i doseći broj od 600.000 djela do 2020. godine – ili povećati svoju funkcionalnost – 3D za dobro opremljene surfere.

Stoga, svi za miš !