Francuski chefovi na festivalu TASTE THE MEDITERRANEAN/ OKUSI MEDITERAN!
Nastavlja se suradnja festivala TASTE THE MEDITERRANEAN/ OKUSI MEDITERAN s francuskom udrugom Gourmediterranee započeta prošle godine u okviru Festivala Francuske u Hrvatskoj “Rendez-vous”. Na ovogodišnjem izdanju festivala gostovat će četiri ugledna francuska chefa:
Chef Lionel Levy
Zvjezdani predvodnik nove mediteranske kuhinje glavni je chef u restoranu hotela Inter Continental Marseille – Hotel Dieu i okrunjen je jednom Michelinovom zvjezdicom. Podpredsjednik je udruge Gourmediterranee, koja okuplja najbolje chefoves juga Francuske i s kojom festival Taste the Mediterranean uspješno surađuje.
Chef Emmanuel Perrodin
Još jedan član udruge Gourmediterranee stiže u Šibenik. Chef Emmanuel Perrodin je gastronomsko umjetnički direktor velikih manifestacija u Fracuskoj. Upravo je sudjelovao na glazbenom festivalu Mars en Baroque.
Chef Olivier Grouard
Nekadašnji kuhar Elizejske palače, danas chef kuhinje francuske ambasade u Ankari, Olivier Grouard je kulinarsku karijeru gradio u nekoliko zemalja. Svojom mediteranskom strašću i ljubavi prema kuhinji posebno je osvojio Beč, poznato središte svjetske diplomacije.
Chef Ippei Uemura
Izvorno dolazi iz Kyota, a preselio se u Francusku 2003. godine gdje se i zaljubio u francusku kuhinju. Godine 2009. otvorio je restoran Tabi Ne Yume, gdje japansku tehniku rezanja ribe kombinira s francuskom tradicijom. Član je Gourmediterranee od 2013.
Program: PROGRAM HRV
Više na: http://www.tastethemediterranean.eu/
Internet stranica udruge Gourméditerranée : www.gourmediterranee.org