24 sata klime u Zagrebu : Tic Tac

Povodom otvorenja konferencije COP 21, u ponedjeljak 30. studenog 2015. francuski umjetnik Etien’ napravio je performans o klimatskim promjenama u Medijateci Francuskog instituta.

Nakonk spektakularnog projekta anamorfoze kita na pročelju Gradeca koji je predstavljen u okviru izložbe “Street art 2.0”, umjetnik je želio potaknuti javnost na hitno djelovanje s ovim djelom pod nazivom “Tic Tac” budući da, kako nas podsjeća i jedan od slogana konferencije COP21, “Kasnije će biti prekasno”.

Umjetnik : Etien’. Porijeklom iz Grenoblea, Etien’ se obrazovao u slikanju i dekoriranju pisma i znakova što mu je pružilo neusporedivu tehničku vrsnoću i smisao za dobro obavljen posao. Njegova strast za figurativnošću i inoviranjem ogleda se u pažnji koju pridaje kvaliteti svojih radova te je u neprestanoj potrazi za neočekivanim grafičkim idejama. Etien’ aktivno stvara grafite od 1996. godine i time biva dijelom šireg street art pokreta, naročito putem izražajnih freski ili anamorfoza, jednako kompleksnih koliko i zapanjujućih. Ne slijedi nikakve trendove već samo svoje želje često iskušavajući nove tehnike i baveći se raznolikim temama.