Dan otvorenih vrata Francuskog instituta u Hrvatskoj

Na početku nove sezone, rendez-vous u Francuskom institutu!

Subota 7. rujna od 11h do 15h, Francuski institut u Hrvatskoj, Preradovićeva 5

 

S novim redovitim programom aktivnosti i radionica iz područja kulture, Francuski institut u Hrvatskoj započinje svoju novu sezonu 2019.-2020. pod znakom otkrivanja, inovacije i dijeljenja.

Rendez-vous u Francuskom institutu 7. rujna: dan otvorenih vrata na kojemu ćete otkriti ponudu Francuskog instituta i njegovih partnera iz područja Frankofonije

Cijele godine Francuski institut vaša je adresa u centru grada gdje možete saznati za umjetnike i mislioce, otkriti ih, kao i poglede na razna podrucja.

Kako biste se inspirirali i izabrali aktivnosti koje Vam odgovaraju, pozivamo Vas da dođete otkriti sve prijedloge kao i programe Francuske alijanse u Zagrebu, udruge “Jedan drugi svijet” i kazališne grupe frankofonskih studenata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u subotu, 7. rujna od 11 do 15 sati

Bilo da tražite tečajeve francuskog jezika, kreativne animacije na francuskom ili aplikaciju prikladnu vašem znanju, naći ćete program koji vam odgovara.

Od 11 do 15 sati Vas očekuju brojne animacije kako biste upoznali raznolikost partnera Frankofonije. Zakoračite u Frankofoniju!

1- “Les Ateliers”: ovosezonska novost koju treba upisati u sve kalendare

Francuski institut u Hrvatskoj razvija program radionica za široku publiku: obitelji, djecu, studente, zaposlene, umirovljenike… Ove su aktivnosti namijenjene kako frankofonima tako i onima koji nisu frankofoni, svima zainteresiranima koji vole druženja, umjetničke i kulturne susrete.

  • Vizualne umjetnosti i strip: subotom ujutro, hrvatski ili francuski gostujući likovni umjetnik sudionicima predstavlja jedan tehnički ili tematski aspekt svoga rada. Posebnu pažnju posvetit ćemo stripu te će jednom mjesečno jedan hrvatski autor stripa predstaviti estetiku jednog francuskog autora i pozvati crtače da otkriju bogatstvo zbirki medijateke Francuskog instituta.
  • Radionica “Francuske pjesme” bit će referenca za sve one koji se zanimaju za aktualnu glazbu jer će na svakom sastanku jedan francuski glazbenik-izvođač predstaviti publici jednu suvremenu pjesme koju će zajedno izvesti. Pop, rock, elektronska glazba, rap, svjetska glazba… i dobro raspoloženje!
  • Radionica “Na naslovnici!”, koju vode kvalificirani izvorni govornici, obradovat će sve one koji žele razgovarati o aktualnim zbivanjima, bilo svjetskim ili lokalnim, umjetničkim ili znanstvenim, zanimljivostima ili polemikama.

Na hrvatskom, francuskom ili na oba jezika, ove radionice su trenuci koje možete proživjeti i podijeliti s obitelji ili prijateljima!

Pogledajte kalendar i opis radionica on line: https://institutfrancais.hr/les-ateliers-de-linstitut-francais-de-croatie/

Učlanite se u Francuski institut koji će svakodnevno pobuđivati vaše zanimanje!

Članstvom u Francuskom institutu tijekom cijele godine ostvarujete pravo na pristup brojnim kulturnim aktivnostima koje će vam na najbolji način omogućiti praćenje novosti iz svih područja francuske kulture.

Članstvo vam omogućuje :

  • povlaštene tarife za sve radionice
  • neograničeni i besplatni pristup video igrama i virtualnoj stvarnosti, s izborom francuskih video igara te začuđujućim i poetskim filmovima imerzivne stvarnosti
  • posudbu brojnih knjiga, časopisa, filmova i CD-a iz fonda medijateke koja posjeduje 15.000 dokumenata,
  • stalni pristup portalu Culturethèque, platformi on line sadržaja koja okuplja 200.000 dokumenata
  • pozivnice tijekom cijele godine na događanja i iznenađenja rezervirana za članove.

Otkrijte novi video Francuskog instituta u Hrvatskoj! https://youtu.be/5XnrJUZXzJE