Od 4. do 9. listopada 2022., Split
Hrvatska i Francuska dijele strast prema Mediteranu i gastronomiji, pa francuski chefovi svake godine s radošću dolaze na Festival Taste the Mediterranean podijeliti svoju ljubav prema mediteranskoj kuhinji. Na ovo 9. izdanje pozvano je sedam francuskih chefica, chefova, slastičara i čokoladara koji će sudjelovati u susretima, voditi kulinarske radionice i pripremati večere : Pierre Bourdon, Camille Gandolfo, Paul Langlere, Fabien Lefevbre, Lionel Lévy, Flora Mikula, Keiko Nagae, Vanessa Robuschi, Fabien Torrente, Ippei Uemura i Philippe Zerah.
Srijeda 5. listopada, Hotel Ambasador
10.00 Službeno otvorenje festivala
10.30 Panel rasprava: Uloga gastronomije u razvoju održivog turizma uz sudjelovanje Michèle Rubirole, zamjenice gradonačelnika Marseillea
Masterclasses chefova za profesionalce
Ugostiteljska škola Oliva Allegra – Mediteranski centar gastronomske umjetnosti
- Srijeda listopada
11.00 Masterclass, chefica Camille Gandolfo (Francuska) – restoran Question de gout (Marseille) – 1 toka Gault&Millau France
12.30 Masterclass, chef Ippei Uemura (Japan/Francuska) – restoran Tabi (Marseille) – Michelin preporuka, 3 toke Gault&Millau France, Trofej mladi talent godine
- Četvrtak 6. listopada
14.30 Masterclass, chefica Flora Mikula (Francuska) – Executive chef hotelijerske grupacije Le Millesime, gastronomska konzultantica, Pariz
- Petak 7. listopada
11.00 Masterclass, chef Fabien Torrente i njegov pomoćnik Pierre Bourdon(Francuska) – restoran Bubo (Marseille) – 2 toke Gault&Millau France
12.30 Masterclass, chefica Vanessa Robuschi (Francuska) – restoran Question de gout (Marseille), 1 toka Gault&Millau France, Trofej mladí talent godine
14.30 Masterclass, chef Lionel Levy (Francuska) – restoran Alcyone (Marseille) – 1 Michelin*, 3 toke Gault&Millau France, Predsjednik Gourméditerranée
- Četvrtak 6. listopada
Prokultura- opservatorij kulturnih politika Split
Poljana Kraljice Jelene 1
12.30 Predstavljanje knjige Divlji pijat – projekt učenika Srednje škole Bol na otoku Braču, o korištenju samoniklog bilja u kulinarstvu, uz sudjelovanje francuske chefice Flore Mikula
Hotel Ambasador
16.00 Začini & mirisi (Spices & Scents) – jesti, piti, mirišati – powered by Mediterranean Women Chefs. Ekskluzivna radionica o upotrebi začina u hrani, slastičarstvu i parfemima uz sudjelovanje pastry chefice Keiko Nagae.
Cijena 500 kuna/66,5 euros