Znanstveni skup „Guberinina misao u humanizmu i svjetskoj znanosti “

Rendez-vous

U okviru Festvala Francuske u Hrvatskoj « Rendez-vous »  a u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti i Poliklinikom SUVAG,   održati će se, u petak, 11. rujna 2015., u velikoj dvorani palače HAZU, Trg. N. Š. Zrinskog 11, s početkom u 11 h,  simpozij pod naslovom  „Guberinina misao u humanizmu i svjetskoj znanosti “.

Petar  Guberina bio je utemeljitelj Poliklinike Suvag i član HAZU.  Bio je istaknuti svjetski znanstvenik čija istraživanja “lingvistike govora” dovode do revolucionarnog obrata u nastavi živih jezika I kao I rehabilitaciji I obrazovanju  gluhih i osoba  oštećena sluha, te primjene audiovizualne globalnostrukturalne metode, koju je razvio sa Paulom Rivencom.

Iako je neumorno  promovirao  svoju verbo-tonalnu metodu u više od 60 zemalja svijeta i na svim kontinentima, njegove veze s Francuskom bile su posebno značajne, u profesionalnom i privatnom smislu.  Ovaj skup predstaviti će ne samo  znanstvena postignuća akademika Guberine već  i dugogodi šnje  prijateljstvo  koje ga je vezivalo uz pjesnika Aimé Césairea i jos neke ugledne francuske intelektualce.

Program

rendezvous_blok