Zanimanje modnog stilista danas – između kreativnosti i komercijalnih ograničenja

Predavanje/debata koje će održati Véronique SOBOUL-POLCHI i Xavier CHAUMETTE

Uspjeh mode i razvoj njene industrije sukladno je alkemiji talenata koji povezuju kreativnost, osjećaj za komercijalno i tehničku inovaciju.

S bogatim vrlo starim iskustvom moda zapada znala se prilagoditi brojnim društvenim i industrijskim promjenama. To jedinstveno nasljeđe dalo je Francuskoj dominantni položaj i omogućila krojačima i dizajnerima utjecajan profesionalni status.

Od kraja 20. stoljeća modni je zanat doživio brojne promjene. Dizajneri su bili suočeni s dubokim promjenama  zbog kojih su morali revidirati svoje metode rada kako bi se nosili sa sve jačom konkurencijom.

Véronique Soboul-Polchi i Xavier Chaumette  obradit će tijekom ovog predavanja različite etape ovog zanimanja koje je u stalnom razvoju i pokušat će definirati brojne talente i znanja koje današnji dizajneri moraju posjedovati kako bi afirmirali svoj profesionalni položaj.

Véronique SOBOUL-POLCHI i Xavier CHAUMETTE, profesori na odsjeku „Modna kreacija“ na školi Mod’Art International od 2003., a prije toga umjetnički direktori obrazovanja na školi Esmod. Zajedno rade u području mode već 25 godina udružujući svoje raznolike kompetencije i iskustva u službi podučavanja modnog stilizma kako u Parizu tako i diljem svijeta. Inovativni su i poznati po kreiranju raznih novih pedagoških programa i specifičnom načinu podučavanja. Pozivani su na brojne seminare, natječaje i Tjedne mode u Francuskoj i inozemstvu: St Petersbourg, Kobé, Taipei, Los Angeles, Riga, Vauvert, Pariz. 

Mod’Art International pariška je škola koja školuje buduće modne lidere i aktere kako u području kreacije tako i produkcije, trgovine i promocije. Okuplja tridesetak škola i partnerstva sa sveučilištima u inozemstvu, te stavlja naglasak na kulturu polivalentnosti, performansa i bez prestanka prilagođava svoj pedagoški program gospodarskim, tehničkim i kreativnim evolucijama mode u međunarodnom kontekstu.

Mod’Art studente priprema za sva područja i sva tržišta mode: stilist, voditelj kolekcija, stilist modnih dodataka, modni ilustrator, stilist fotograf, umjetnički direktor, komercijalni direktor, voditelj produkcije, kupac, šef proizvoda, voditelj marketinga, voditelj promocije, voditelj prodaje, uvoz/izvoz…   

Ugledne tvrtke poput Cartier, Céline, Chanel, Chloé, Christian Dior, Eres, Hermès, Lacoste, Longchamp, Louis Vuitton, Balmain, Van Cleef & Arpels, Yves Saint Laurent, Jamin Puech, Balenciaga, Catherine Malandrino, Abercrombie &  Fitch, Paul & Joe, Zadig & Voltaire, Carven, Célio, Tally Weilj, Zara, Vanessa Bruno, Isabel Marant, Maje, Barbara Bui, Comptoir des Cotonniers, Aganovitch… ukazuju svoje povjerenje Mod’Art International.

Mod’Art prima svake godine u Parizu više od 800 studenata 40 različitih nacionalnosti. 80 predavača i stručnih suradnika podučavaju ih u raznim područjima u okviru 15 programa. Potpisnik je Erasmus povelje. 

 

Ulaz slobodan  – predavanje na francuskom uz konsekutivni prijevod

Molimo Vam prijavite svoj dolazak na : romana.omrcen@institutfrancais.hr