Francuski violist Vincent Royer u Zagrebu i Splitu

9. – 12. studenog 2016.

 

Violist i skladatelj Vincent Royer boravit će u Hrvatskoj od 9. do 12. studenog gdje će održati  masterclassove u Zagrebu i Splitu.

Na njegov poticaj gostovat će i Ensemble Hopper koji će održati 3 koncerta 10.studenog u Zagrebu i 11. i 12. studenog u Splitu.

 

Vincent Royer

Vincent Royer studirao je na Nacionalnom konzervatoriju regije Strasbourg, a visoki glazbeni studij završio na « Musikhochschulen » u Fribourgu i Kölnu (RFA). Već 12 godina surađuje s Hrvatskom glazbenom mladeži održavajući masterclassove komorne glazbe i improvizacije. Održava predavanja i radionice suvremene glazbe i improvizacije na brojnim sveučilištima i umjetničkim školama u Europi i Sjedinjenim Državama. Trenutno je profesor komorne glazbe na Kraljevskom konzervatoriju u Liègeu.

Vincent Royer dobitnik je nagrade Xenakis u Parizu (1991.), stipendije Lavoisier (1995.) stipendije Ministarstva kulture Pariza.

http://vincent-royer.com

 

Ensemble Hopper

Mladi Ensemble Hopper osnovali su 2013. glazbenici s Kraljevskog konzervatorija u Liègeu, u zajedničkoj želji izvođenja i širenja glazbe njihova okruženja. Dok su u početku pretežno izvodili belgijsku i francusku glazbu, sada im je repertoar znatno proširen na međunarodnu glazbu.

hopper

Program koncerta u Zagrebu – 10. Studenog u 20h u Studentskom Centru

– François Couvreur :  « Marie », « Al fine » 

– Stefan Hejdrowski : «  Création »,  « Le désespoir a trois paires de jambes », « L’atelier de Sisyphe » 

– Pierre Slinckx :  «  H#1 Création », « Point of View, Pièce ouverte »

– Michel Fourgon : « Petite suite de Maldoror »

– improvizacije s ansamblom S/UMAS iz Splita