Tribina: „Tko profitira od kreativnog sadržaja na Internetu?!“

Treća tribina serijala Rendez-vous Internet koju zajednički organiziraju Francuski institut u Hrvatskoj i HDS ZAMP održat će se u utorak 26.4., u coworking prostoru HUB385 (Petračićeva 4) u 17 sati.

Tema ove tribine je „Tko profitira od kreativnog sadržaja na Internetu?!“. Upravo 26. travnja, Svjetski dan intelektualnog vlasništva koji je ove godine posvećen novom promišljanju kulture u kontekstu digitalnog tržišta, prigoda je da tribina otvori pitanje tko ima najviše najviše koristi od dijeljenja kreativnog sadržaja na Internetu i kako glazbene, filmske, književne i foto kreativce zaštititi i pravedno obeštetiti za korištenje njihovog rada online. 

Uvodno predavanje održat će g. Patrick Waelbroeck, francuski stručnjak za ekonomiju inovacija i intelektualnog vlasništva, inače predavač na prestižnom Télécom ParisTech Sveučilišta u Parizu.

Njegovo predavanje uvod je u panel diskusiju u kojoj će, g. Waelbroecka, sudjelovati g. Hrvoje Hribar, ravnatelj HAVC-a i gđa. Ljiljana Kuterovac, ravnateljica Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, uz moderiranje g. Nenada Marčeca, glavnog direktora HDS ZAMP-a.

Ulaz je besplatan, a tribina će se održati na hrvatskom i engleskom jeziku.