“Transe Express”, “Nouvelle Vague” i francuski doručak na Špancirfestu

Rendez-vous

Francuska trupa “Transe Express” na ovogodišnjem će vas Špancirfestu svojim jedinstvenim spojem glazbe, cirkusa i kazališta prenijeti u drugi svijet.

Izvedbe na otvorenim prostorima i interakcija s publikom imperativ su ove trupe koja svojim spektakularnim “kazališnim intervencijama” ostavlja gledatelje bez daha. Od Nebeske umjetnosti, inspirirane Calderovim mobilima, preko hipnotizirajućih bubnjara do gigantskih lutaka, osnivači Brigitte Burdini i Gilles Rhode od 1982. godine svojim su se izvedbama etablirali kao predvodnici i inovatori ulične umjetnosti. Nastupali su s više od sto umjetnika, članova Transe Expressea, u preko 80 zemalja na pet kontinenata.

Špancirfest u Varaždin dovodi i francusku glazbenu poslasticu Nouvelle Vague, projekt Marca Collina i Oliviera Libauxa. Ovaj dvojac od 2004., pod imenom koje znači „novi val“, reinterpretira popularne pjesme – najčešće punk-pjesme, punk-rock te one iz novog vala – i daje im novo ruho, često ono bosse nove. Neke od pjesama kojima su udahnuli novi život su i Love Will Tear Us Apart,Heart of Glass, Guns of Brixton i Road to Nowhere. U tome su imali pomoć niza francuskih pjevačica, od kojih su neke kasnije ostvarile i solo-karijere: Liset Alea, Mélanie Pain, Elodie Frege, Zula, a s njima je pjevala i Vanessa Paradis. Njihov je stil specifičan i prepoznatljiv, a poznati su i kao koncertna atrakcija, u što će se moći uvjeriti publika na varaždinskom Trgu Miljenka Stančića 21. 8.

Renault će sponzorirati veliki doručak koji će se održati u nedjelju,23. kolovoza od 10h do 12h u Varaždinu kod Staroga Grada. U doručak je kao sponzor uključena i Vindija. Tijekom cijelog Špancira će u gradu biti postavljeni Renaultovi automobili.

R_RENAULT LOGO_english tagline_positive_PMS_v1 copy

Više na: www.spancirfest.com

rendezvous_blok