Tjedna francuskih dokumentaraca na Dokukinu

Rendez-vousDokukino KIC u okviru manifestacije “Rendez-vous” donosi Tjedan francuskih dokumentaraca koji će trajati od 15. do 18. listopada.

Pet istaknutih naslova koji su trijumfirali na prestižnim svjetskim festivalima kao što su Sundance Film Festival, Berlin Film Festival, Copenhagen DOX, Sheffield IDFF, obilježit će ovaj četverodnevni program u Preradovićevoj 5.

Francuski tjedan započinje besplatnom projekcijom filma SPARTACUS & CASSANDRA, a na ovaj film o bratu i sestri romskog podrijetla koji se suočavaju s teškim životnim odlukama namijenjenim odraslima, osvrnut će se i sam redatelj Ionais Nuguet u svojem case study predavanju koje slijedi nakon filma. Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu nikako ne smiju propustiti atipični dokumentarac o nogometnom geniju ZIDANE: PORTRET 21. STOLJEĆA. Bez dijaloga, sedamnaest kamera donosi neuobičajen portret legendarnog Zidanea tijekom hipnotizirajućih 90 minuta utakmice Real Madrida protiv Villareala. Suvremena Odiseja redatelja nominiranog za Oskara, Huberta Saupera DOLAZIMO U MIRU donosi priču iz srca Afrike koja kroz primjer podjele Sudana prikazuje kako kineski radnici na naftnim poljima, UN-ovi mirotvorci, sudanski militaristi i američki evangelisti na ironičan način grade zajedničke temelje društva. Istaknuti francuski dokumentarac PET UNIŠTENIH KAMERA, film nominiran za Oskara i dobitnik 16 nagrada, donosi kronike palestinskog farmera i njegovog nenasilnog otpora prema izraelskoj vojsci, dok se posljednji film programa PRAVILA IGRE bavi puno lakšom tematikom – poslovnim razgovorima i savjetima kako ih što uspješnije savladati.

Program

Više na: www.dokukino.net

rendezvous_blok