Speak dating povodom Europskog dana jezika

 Ovogodišnji Europski dan jezika obilježavamo brzinskim jezičarenjem u Kinu Europa!

Svi već znamo da je rujan vrijeme za jezike. Zato Predstavništvo Europske komisije i ove godine organizira pravu poslasticu za jezikoljupce: speak dating na čak dvadeset jezika EU-a!

Pitate se što je to speak dating? Riječ je o kratkim (desetominutnim) individualnim tečajevima s izvornim govornicima na kojima ćete upoznati osnove stranog jezika – ili popričati na jeziku koji već poznajete.

Izbor jezika ove je godine zaista bogat: za svoj speak date možete odabrati bugarski, češki, danski, engleski, finski, francuski, njemački, grčki, irski, mađarski, talijanski, latvijski, litavski, nizozemski, poljski, portugalski, slovački, slovenski, španjolski ili pak švedski!

No to nije sve! Svi koji svoje poznavanje stranih jezika prošire sudjelovanjem u najmanje tri brzinska tečaja ulaze u nagradno izvlačenje u kojem mogu osvojiti bonove za kupnju knjiga i tečajeve stranih jezika (pravila:http://bit.ly/2h75ck8). Izvlačenje će se održati u 19 sati.

 

Kako sudjelovati?

Dovoljno je na Europski dan jezika, 26. rujna, doći u Kino Europa u Zagrebu. Tečajevi će se održavati od 16 do 19 sati, a za prvih nekoliko termina možete se registrirati i unaprijed putem adrese speakdatingZG@gmail.com(slobodne termine pogledajte ovdje: https://goo.gl/kcHpPY). Za sve ostale termine prijave će se primati na licu mjesta, a na raspolaganju će vam biti i informativno-zabavni štandovi s jezičnim temama.

Dođite i proslavite s nama Europski dan jezika!

#EDLangs #volimjezike

U projektu sudjeluju: Veleposlantsvo Belgije, Veleposlanstvo Bugarske, Češka besedaVeleposlanstvo Danske,British CouncilVeleposlanstvo FinskeFrancuski institutGoethe-InstitutVeleposlanstvo GrčkeVeleposlanstvo Irske, Veleposlanstvo Latvije, Veleposlanstvo LitveMađarski institut u ZagrebuVeleposlanstvo Nizozemske,Veleposlanstvo PoljskeInstituto CamõesVeleposlanstvo SlovačkeVeleposlanstvo SlovenijeInstituto Cervantes,Veleposlanstvo Švedske i Talijanski institut za kulturu.

https://ec.europa.eu/croatia/events/european-day_of_languages_with_spead_dating_en