Rezidencija autra stripa Gaëla Henrya

Od 16. travnja do 16. svibnja

U sklopu ukrštenog programa francusko-hrvatskih rezidencija u području stripa, Francuski institut u Hrvatskoj poziva autora i ilustratora Gaëla Henrya na rezidenciji u Hrvatsku od 16. travnja do 16. svibnja, u partnerstvu s Ministarstvom kulture i medija, Međunarodnom centru stripa i slike Angoulême i Hrvatskim PEN centrom.

Autor će od petka 19. travnja do nedjelje 21. travnja sudjelovati na festivalu Crtani romani šou – Zagreb Comic Con (detaljan program slijedi). Otvorenje završne rezidencijalne izložbe i okruglog stola s francuskim i hrvatskim  stručnjacioma u području stripa održat će se u utorak 14. svibnja u 18 sati u Francuskom institutu u Hrvatskoj.

Tijekom boravka u Hrvatskoj sudjelovat će i na raznim događanjima u Zagrebu, Ogulinu i Osijeku: susretima s javnošću, okruglim stolovima i radionicama za mladu publiku i studente umjetnosti.

Njegove radove već sada možete pronaći u medijateci: stripove “Kill Any Wong”, “Tropique de la violence”, “Jacques Damour”, “Alexandre Jacob, journal d’un anarchiste cambrioleur ” i grafičke romane za mlade “ Youkai” i “Les agents secrets de la cour de récré”.

Gaël Henry francuski je autor i ilustrator, rođen 1989. u regiji Limousin poznatoj po porculanu, što ga ne sprječava da ima solidan crtež! Diplomirao je 2010. na Akademiji u Tournaiju (Belgija) u sekciji stripa, izdao je svoj prvi album u nakladi Éditions Sarbacane 2014. Strastveni putnik i stalni autor u Toulouseu, radi na brojnim albumima, grafičkim romanima za mlade i stripovima. Ove godine objavljuje dječji strip o slavnoj mitskoj ličnosti “Baba Jaga” u nakladi Dupuis. Također vodi radionice, priređuje izložbe i izvodi nastupe uživo.