Retrospektiva: SHIP FESTIVAL – kulturna suradnja u području glazbe

Francuski institut u Hrvatskoj partner je 1. izdanja SHIP-a “Showcase Festival & Music Conference” koji je održan od 14. do 17. rujna u Šibeniku.

Glazbeni festival posvećen otkrivanju nove europske i hrvatske glazbe, SHIP organizira We Move Music Croatia (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Tvrđavom kulture Šibenik. Paralelno s festivalom održavala su se predavanja za stručnjake iz tog područja, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske turističke zajednice.

Francuski institut u Hrvatskoj imao je zadovoljstvo ugostiti Juliette Olivares iz Live DMA France, europske mreže udruga za živu glazbu, čiji je cilj podržati globalni ekosustav koncertnih dvorana, klubova i festivala.

Ovaj događaj također je omogućio susret s francuskim partnerima i stručnjacima iz tog područja: Corinne Sadki, predsjednicom EMEE – European Music Exporters Exchange, Benjaminom Demelemesterom, međunarodnim voditeljem projekta u Nacionalnom glazbenom centru i Aymericom Pichevinom, predsjednikom Rafe Productions (program “Rappeuses en liberté”).

Fotografije:  Marko LOPAC 

https://www.linkedin.com/in/marko-lopac/https://

www.instagram.com/markolopac/