Razgovor s pariškim fotografom Milomirom Kovačevićem

Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju izbjeglica, među kojima su Centar za mirovne studije i Ured Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice (UNHCR), povodom obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica, organizira drugi po redu Tjedan IZBJEGLICAma u okviru kojeg u Zagreb dovodimo poznatog sarajevsko – pariškog fotografa Milomira Kovačevića („Strašnog“).

 Razgovor Slika doma će se održati u četvrtak, 18. lipnja u 18h u prostoru Medijateke Francuskog instituta u Zagrebu (Preradovićeva 5).

S umjetnikom koji je baš u Zagrebu prije dvadeset godina čekao vizu za Francusku ćemo razgovarati o njegovim fotografskim ciklusima „Sarajevo u srcu Pariza“, „Gens una sumus“ i „Mes amies de Rumilly“, kao i o životu u Francuskoj: nekoć kao izbjeglice/ imigranta, a danas kao priznatog umjetnika. Kako se razlikuju izbjegličke/azilantske procedure u Hrvatskoj i Francuskoj, kako izgleda cijeli jedan ljudski egzil unazad 20 godina, i kakve veze umjetnost ima s tim – o svemu tome možete čuti ovog četvrtka.