Radionica pripovijedanja u videoigrama za studente i mlade profesionalce

“Interactive Empathy: Citizenship and Storytelling in Video Games”

Goethe-Institut Kroatien u suradnji s Institut français de Croatie, Svjetskim festivalom animiranog filma Animafest, Fakultetom elektrotehnike i računarstava u Zagrebu i domaćom tvrtkom Gamechuck organizira višednevnu radionicu izrade videoigara namijenjenu studentima i mladim profesionalcima. Na radionici će se pod mentorstvom iskusnih njemačkih i francuskih stručnjaka te uz podršku zagrebačkog studija Gamechuck razvijati pripovjedne linije i vizualni temelji za društveno angažirane videoigre čiji je cilj pobuditi empatiju i ojačati potencijal za građansku participaciju među igračima. Radionica je dio projekta Njemačko-francuskog kulturnog fonda.

Iskusni mentori iz Francuske Emmanuel Corno (Event[0]) i Njemačke (tbd)razvijaju s polaznicima njihove vlastite videoigre u formatu interaktivnog stripa. Igre će biti predstavljene u sklopu festivala Reboot Infogamer (Zagreb, 12.11. – 17.11.2019), u Goethe-Institutu Kroatien i u Medijateci Francuskog instituta te u drugim odabranim prostorima, ali i na internetskoj platformi za distribuciju igara Steam.

Razmatrat će se individualne prijave, ali i prijave timova s originalnim konceptima vlastitih videoigara. Rad u sklopu radionice sastojat će se od uvoda u razvoj interaktivnih narativa te neposredne suradnje s mentorima na razradi prijavljenih koncepata, razvoju interaktivnih dijaloga i storyboarda u programski nezahtjevnom formatu unaprijed pripremljene platforme te manipulacije audiovizualnim alatima za potrebe digitalnog razvoja priče.

Prijave na radionicu: French-German Videogame Workshop at Animafest 2019.

Program radionice

Foto: The Pixel Hunt – Figs – Arte