Predstavljanje edukativne igre Klimatski kolaž u Hrvatskoj

Četvrtak 18. lipnja 2020. od 14 do 16 sati, Francuski institut, Preradovićeva 5

Događanje će se održati na hrvatskom jeziku.

Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, udruge „Tatavaka“ (Zlarin, Hrvatska) i „La Révolution Albatros“ (Francuska) imaju zadovoljstvo pozvati Vas na prvo javno predstavljanje edukativne igre „Klimatski kolaž“ koju je razvio Francuz Cédric Ringenbach.

Suočeni s klimatskom krizom, naša je odgovornost izabrati hoćemo li ostati pasivni promatrači ili postati pokretači promjena. Naše ponašanje i naša odluka ovise i o znanju koje imamo o pitanjima vezanim uz tu krizu. Obrazovanje je, u tom pogledu, jedan od ključnih vektora za brže promjene u ponašanju pojedinca.

Upravo je to svrha „Klimatskog kolaža“, inovativnog pedagoškog alata razvijenog s ciljem podizanja svijesti o pitanjima klimatskih promjena na zabavan način. Osmišljen za djecu, ali i za odrasle, kako za neupućene tako i za stručnjake, klimatski kolaž pruža cjelokupan pregled uzroka i posljedica klimatskih promjena te daje mogućnost za razumijevanje kako bi se učinkovito djelovalo. Kroz 42 karte prilagođene svim dobnim skupinama, ova igra će Vam, uz pomoć posebno obučenih animatora, omogućiti izradu pravog kolaža klimatskih promjena (opis igre u privitku).

Udruga g. Ringenbacha „La Fresque du Climat“ potiče širenje ove igre u drugim državama, kao i obuku novih animatora, u školskim zajednicama, udrugama, tvrtkama, …